Hvad er neurofeedback?
Neurofeedback er en metode til at træne et af de vigtigste organer vi har, nemlig hjernen.
Ved neurofeedback træner man hjernens evne til at regulere sig selv og de tanker, sansninger og følelser, der motiverer vores adfærd.
Hjernetræningen aktiverer de dele af hjernen, der arbejder for langsomt, og dæmper de dele, der arbejder for hurtigt.
Med Neurofeedback udnyttes muligheden for at træne hjernens ubevidste del gennem feedback baseret på målinger fra hovedets overflade. Neurofeedback kaldes også EEG Træning. I 40 år har Neurofeedback været brugt til træning af hjernen. Gennem årene er metoden udviklet ganske betydeligt og i dagfindes meget højtudviklet udstyr, der gør brug af den nyeste teknologi. Den mest brugte metore er Othmer-metoden, og det er hos Othmers i Los Angeles, Matilde Schmidt er uddannet, og det er naturligvis og deres udstyr og software der bruges i klinikken.

Ring og bestil tid her
Neurofeedback- hvordan foregår det?
Træningen foregår ved, at små elektroder sættes på dit hoved ved hjælp af en kontaktcreme. Disse elektroder modtager (sender ikke) impulser fra hjernen, som via en forstærker overføres til en computer. Herfra vises på skærmen, via et computerspil eller ved afspilning af film/serie et spejlbillede af hjernens aktivitet. Hjernen forstår dette spejlbillede på det ubevidste plan og vil helt automatisk korrigere for eventuelle uhensigtsmæssigheder. Det kan sammenlignes med, når man ser sig selv i et vindue/spejl, og korrigerer sin holdning eller påklædning for at fremstå som den bedste udgave af sig selv.
En træningssession varer cirka 30 minutter med effektiv træning (børn 20 minutter). Der skal afsættes ca. 1 time til hver træning (45 minutter med børn), så der er tid til at tale om hvordan det går, både før og efter træningen. For at målrette træningen startes forløbet med en samtale. Her udfyldes et spørgeskema om, hvordan den enkeltes udfordringer opleves og derfra sammensættes et træningsforløb med Neurofeedback, der passer til den enkelte. Spørgeskemaet udfyldes af neurofeedbackterapeuten undervejs i forsamtalen med kunden.


Søren Kierkegaard, om at hjælpe et andet menneske:
“At man, naar det i Sandhedskal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmestmaa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der.
… al sand Hjælpen begynder meden Ydmygelse; Hjælperen maa først ydmyge sig under Den, han vil hjælpe, ogherved forstaae, at det at hjælpe er ikke det at herske, men det at tjene…”
Ring og bestil tid her
Hvad kan der opnås med Neurofeedback
Mange psykiske og fysiske tilstande har udgangspunkt i hjernens funktion. Med Neurofeedback kan symptomerne på en del belastninger mindskes betydeligt. Der er påvist gode resultater i forhold til bl.a.:
• Angst
• Depression
• Stress
• Misbrug
• Migræne
• ADHD
• Autisme
• PTSD
• Søvnproblemer
ADHD-foreningen og hovedpineforeningen er begyndt at anbefale neurofeedback, hvilket vi hos Neuromind ser som en blåstempling. Vi er desuden momsfritaget som lægelig behandling, selvom der endnu ikke er mulighed for tilskud fra det offentlige.
Forskning og evidens:
I dag udbredes neurofeedback i både kommuner og private tilbud, og blandt de mere slagkraftige aktører er samtlige Blå Kors herberg i Jylland, der i dag også tilbyder neurofeedback. Neurofeedback bruges blandt andet i kommuner til alt fra unge der ikke er arbejdsmarkedsparate til forældre i anbringelsestruede familier. Norsk forskning fra Universitetet i Oslo viser at neurofeedback vs Ritalin til børn og unge med ADHD, virker mindst lige så godt, og endda bedre, da neurofeedbacks virkning holder sig permanent, hvis det rette antal behandlinger er opnået.
se forskning mm. neders på siden.
